top of page

Ett kuvert är inte bara ett kuvert

Om du producera bröllopsinbjudningar, dop kort eller skickar gärna ett handskrivet brev så är du säkert också petnoga med hur kuverten ska se ut och även hur den ska kännas i handen. Att få ett personlig adresserat kuvert i brevlåda där adressen inte syns genom ett transparent fönster men där det är speciellt tryckt på kuvert eller till och med handskrivet ger mottagaren en signal att det för en gångs skull inte handlar om en räkning eller reklam. Pirret stiger när man försiktigt öppnar kuverten, för man vill inte förstöra det mer än nödvändig. Lite som när man packar upp ett present som är inslaget i det finaste presentpapper. Och sedan om innehållet matchar förväntningar kan du ser någon som springer dansande från brevlådan in i huset och lägger brevet på en fin plats där det inte glöms bort.

Vill du skapar en situation som denna? Då ska jag ge dig några tips vid utval av kuvert.


Tip 1: Välj ett tillräckligt tjock papper.

Våra kuvert består av papper med en vikt på 135g/m². Kanske det inte säger dig så mycket men vanlig skrivarepapper är till exempel 80g/m². Våra kuvert känns verkligen som ett bra omslag till ett värdefullt innehåll. Det är inte så lätt att böja och den väldigt fina strukturen ger materialet ett mycket naturligt utseende. transportera en riktigt värdefullt papperkänsla.


Tip 2: Fina frimärken

Istället för att dra iväg till nästa postombud och köper frimärken på plats rekommendera jag att kolla online på postnord.se och köper frimärken där. Då kan du välja ur olika motiver, det som passar ditt innehåll bäst. Till handskrivna adresser eller bröllopsinbjudningar gillar jag att välja ett klassiskt traditionell motiv som till exempel kungen.


Tip 3: Format B6

Vad är du skillnaden mellan B6, A6 och C6 och vilket ska man välja. Först och främst är de alla lite olika stor även om det bara skiljer några millimeter.


I shopen hittar du bara Din B6 kuvert för att jag tycker att det är den perfekta storleken. Ett A6 kort kan kännas ganska litet, inte all information få plats. Ett B6 inbjudningskort är betydligt större men ändå inget A5. Jag gillar att använda denna storlek som är lite ovanligare än de kända Din A normer. Ett kort som är 125mm bredd och 176mm högt känns mycket mer som ett kort som har en hel del att säga.

Jag ska tilllägga här att det går att beställa kuvert i andra storlekar hos oss. Ta då gärna kontakt med oss via kontaktformuläret. Vidare till tip 4.


Tip 4: Rakt eller spets klaff?

Frågan är: Med eller utan vaxsigill? Vill du använda vaxsigill är spets klaff ett måste. Vill du inte det så är rakt klaff en fin alternativ som jag skulle föredra. Alla våra färger finns även som kuvert med rakt klaff. Kontakta oss här via formuläret.


Tip 5: Åt vilket håll ska kortet i kuvert?

Framsidan av kurtet ska alltid ses först. Det betyder att framsidan av kortet visar mot baksidan av kuvert för att det är där vi öppnar kuverten.


Har du fler frågor? Skriv gärna i kommentarer. /Juliette


All time favorite: olivgröna kuvert


21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page